top of page
DSCF7350 copy.jpg

Bio

Mike del Ferro, geboren in Amsterdam, is een internationaal gerenommeerde jazzpianist en componist. Zijn muzikale reis begon al op jonge leeftijd, toen hij op vierjarige leeftijd begon met pianolessen. Sindsdien heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd, waarin hij over de hele wereld heeft opgetreden (meer dan 100 landen) en talloze albums heeft uitgebracht.

 

Mike del Ferro's muziek wordt gekenmerkt door zijn virtuoze pianospel en zijn vermogen om verschillende muzikale invloeden te integreren, variërend van jazz en klassiek tot wereldmuziek. Hij staat bekend om zijn improvisatievaardigheden en zijn vermogen om een diepe emotionele connectie met zijn publiek tot stand te brengen.

 

Naast zijn solocarrière heeft Mike del Ferro samengewerkt met vele vooraanstaande artiesten in de jazzwereld, waaronder Toots Thielemans, Jack DeJohnette, Branford Marsalis  en Randy Brecker . Zijn muziek heeft hem naar prestigieuze podia over de hele wereld gebracht, van New York tot Tokio en van Rio de Janeiro tot Jakarta, tot nu toe 118 landen.

 

Als componist heeft Mike del Ferro een uniek geluid ontwikkeld dat zowel toegankelijk als diepgaand is. Zijn composities worden gekenmerkt door hun melodische inventiviteit en harmonische rijkdom, waardoor ze zowel liefhebbers van jazz als muziekliefhebbers van alle achtergronden aanspreken.

 

Met een carrière die al tientallen jaren omspant, blijft Mike del Ferro een inspiratiebron voor zowel collega-muzikanten als luisteraars over de hele wereld. Zijn passie voor muziek en zijn grenzeloze creativiteit blijven zijn muzikale exploraties voeden en hem voortdurend naar nieuwe artistieke hoogtes.

 

Tevens wordt Mike overal  ter wereld uitgenodigd voor masterclasses en zijn succesvolle clinic "Selfmanagement and Networking for Musicians"   Luister naar de Podcast.

bottom of page